ELEK ISTVÁN BAND – JAZZWEEKEND 2019

A koncertek nagyon szép megszólalását biztosító technikai stáb rövid átszerelése után a magyar jazzélet nagy „öregje” -és több száz jazz- és rockfelvétel közreműködője- Elek István szaxofonművész kvartettje lépett színpadra.

A mainstream jazz egyik elsőszámú hazai képviselője első saját lemezét mutatta be, néhány évvel az „Elek István Fesztivál”-nak is megfeleltethető, 60. születésnapját zenészkavalkáddal ünneplő, Balázs Fecótól Binder Károlyig közreműködő Budapest Jazz Club-os koncertje után. Hatalmas zenei múlttal a háta mögött fantasztikus zenésztársakkal mutatták be a hagyományos jazz szépségeit. Molnár Péter bőgőjátéka, és a visszafogottságában is fantasztikusan dinamikus dobos, Cseh Balázs mellett a műfaj egyik kiemelkedő zongoristája, Weisz János a zenekar tagja. A rendkívül közvetlen és finom humorú Elek István bemutatta a swing lüktetésű jazz minden szépségét és mélységét. A standardek olyan személyességgel szólaltak meg, mintha saját szerzemények lettek volna. A zenészek tudása pedig olyan „lazaságot” engedett meg, ami igazi nagy jazzpillanatok megszületését eredményezte. Elek István három saját kompozíciója is elhangzott, minőségében, stílusában és szépségében a nagy elődök méltó társaiként. A Binder Károly által kiadott lemezről Gáspár Károly remek kritikáját is olvashatja az érdeklődő a jazzma.hu-n (www.jazzma.hu/lemezpolc/hazai-el…van-jazz-elek#cikk).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .