EQUINOX – JAZZWEEKEND 2019

Végül, de nem utolsósorban az Equinox zenekar 25 éves jubilemi, lemezbemutató koncertjére került sor a teltházas jazznapon.

Márkus Tibor, mint a solymári jazzélet házigazdája, hazai pályán mutatta be „Travel Through Time” című albumát. A lemez szintén a Binder Music Manufactory gondozásában jelent meg. Binder Károly a koncerten is jelen volt, és Márkus Tibor nem csak a lemez megjelentetéséért mondott köszönetet, de mestereként, kollegájaként és barátjaként is említette a kitünő zongoraművészt. Nagyon izgalmas lenne egy koncert az Equinox alapító tagjaival napjainkban, hiszen a tagok nagyon izgalmas pályát futottak be azóta. Benkő Róbert bőgős a jazz, a szabadzenei és a népzenei szcéna egyik nagy tekintélyű muzsikusa (Szabados György, Dresch Mihály, Grencsó István harcostársa…), Sárvári Kovács Zsolt is az avantgarde jeles képviselője, és a koncerten is fellépő Héder Imre szaxofonos, aki sokak mellett Balász Elemérrel, Mohai Tamással, Gadó Gáborral játszott az alapítás óta. Az este meglepetése volt a lemezen is éneklő, az Equinox első női énekeseként, zene és szövegíróként is résztvevő Király Martina volt. A zenekar később jellemzően két énekesnővel lépett fel, a lemezen és a koncerten most Eszes Viktória és a zenekarral hosszú ideig együttműködő Kovács Lindát váltó, Molnár Enikő szerepeltek. Szaxofonokon (és klarinéton) Elek István, és a mai estén Zana Zoltánt zseniálisan helyettesítő Borbély Mihály játszottak. A dobos a fantasztikus groove-okat is bemutató Jeszenszky György volt, a stabil alapokat és robusztus kíséretet Csuhaj Barna Tibor bőgőn hozta. A zenekar zenei világát kialakító Márkus Tibor jó értelemben eklektikus szerzeményei a billentyűs rendkívüli nyitottságát mutatják be. A klasszikus zenétől a minőségi populáris zenékig minden hatást feldolgoz műveiben. Nagyon szép hangszerelésekkel, és a kétszólamú női vokál kiaknázásával himnikus magasságokba emelő pillanatokat képes teremteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .